Yusuf Fidan

Yusuf Fidan

Tüm Makaleleri

Kırşehir’de doğdu, ilköğrenimini bu şehirde tamamladıktan sonra Polis Koleji ve Polis Akademisi lisans eğitimi ile Kamu Yönetimi yüksek lisans eğitimini (TODAİE) Ankara’da tamamladı. Güvenlik bürokrasisinde yurdun çeşitli yerlerinde orta ve üst düzey yönetici ve Polis Akademisi-Polis Meslek Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı, 2016 yılında emekli oldu. Çeşitli özel eğitim kurumlarında Kamu Yönetimi dersleri vermekte.

2018 yılında Siyah-Beyaz yayınlarından “Evrim ve Bitmeyen Kapışma – Türk Eğitim Sisteminde Evrim” ve 2019'da Destek Yayınlarından "Eğitimde Çöküş- İnanç Eksenli Eğitim ve Sonuçları" isimli kitapları yayımlandı.

“Ülkemizde Polis İmajı ve Kimliği” konulu yüksek lisans tezi ve çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

İkna yollu rıza üretimi yerine baskı ve iktidarın meşruiyet sorunu

Yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediği gibi, "Türkiye evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânını vermiyor.”

'Turpun büyüğü' operasyonu ve taşı delen su

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hukuk görünümlü siyasi bir operasyon sonunda üretilen "yolsuzluk" bahanesiyle 23 Mart’ta tutuklandı. İmamoğlu’nun kazandığı Nisan 2019 İBB seç...

Orta sınıfın taammüden çökertilişinin hikayesi

Bu yazımda sıcak gündemden bir parça uzaklaşıp; ülkemizde ekonomik, sosyal, siyasal gücü ve etkinliği gitgide zayıflatılan orta sınıf meselesini açmaya çalışacağım.

Yargıda dönüşümün meyveleri mi toplanıyor?

Tüm muhalefete ve özellikle CHP’ye karşı yürütülen yargı operasyonlarında son haftalarda vites artırıldı.

AKP kılıcıyla saldırıyor, Cumhurbaşkanı zırhıyla korunuyor

2017 referandumu ile kabul edilip 2018 erken seçimleri ile uygulamaya geçtiğimiz “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nde Başbakan ve Bakanlar Kurulu yok. Partili Cumhurbaşkanı yeni sistemde çok etkin ol...

Yeni asgari ücret ve kurdun yediği ayaz meselesi

2025 yılı asgari ücret artışı beklenenden erken ve yine beklenenden çok daha düşük seviyede açıklandı.

HTŞ'nin hamiliği Türkiye'ye kazandırır mı?

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın 24 yıllık iktidarı, Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) liderliğindeki cihatçı grupların Şam’a ilerlemesiyle 8 Aralık 2024’te sona erdi.

Laikliğe neden bu kadar tahammülsüzler?

AKP’nin yirmi iki yıllık iktidarında temel öncelikleri ve uyguladığı politik tercihler mevcut konjonktüre göre zaman zaman değişiklikler gösterebilmiştir.

Toplumsal şiddetin kökenleri politiktir

Toplum her gün kadın ve kız çocuklarına dönük yeni taciz, tecavüz, kayıp, şiddet ve cinayet haberleri ile sarsılıyor.

Daha fazla göster