Muhlamanın veganı olur mu demeyin...
Kahvaltının vazgeçilmezi olan muhlamanın veganize edilmiş halini sizler için denedik, çok sevdk.
MALZEMELER
- 150 g eriyen vegan peynir
- 1,5 yemek kaşığı fırınlanmış mısır unu
- 2 yemek kaşığı vegan tereyağı (ya da bitkisel margarin)
- Tuz
- 1 su bardağı su
VEGAN MUHLAMA NASIL YAPILIR?
İlk olarak eriyen vegan peynirini rendeleyin ve kenara alın. Bir tavaya vegan tereyağı veya bitkisel margarini koyarak eritin. Yağ tamamen eriyince altını kısın ve üzerine mısır unu ekleyin. Bir tahta kaşık yardımıyla elediğiniz unu kavurun. Vegan muhlama yapımında önemli olan kısım unun yavaş yavaş kavrulmasıdır. Daha sonra suyu ekleyerek yine kısık ateşte topaklanmaması için karıştırın. Birkaç dakikanın ardından rendelediğiniz peyniri de üzerine ilave edin. Peynirler eriyip muhlama kıvamını alana kadar karıştırın. Peynirin tuzuna göre içerisine bir miktar tuz ekleyerek ocağın altını kapatın. Kalan 1 yemek kaşığı yağı da ayrı bir tavada eritin, rengi kahverengiye dönünce altını kapatarak muhlamanın üzerine dökün. Sıcak bir şekilde servis edin.