Sürmene pidesi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Tereyağı
  • 2 yumurta

Kenarları İçin;

  • Tereyağı

Gelinim mutfakta Sürmene pidesi tarifi

Sürmene pidesi yapılışı

  • İlk önce ılık su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp tuzu ekleyelim.
  • Azar Azar unu ekleyerek yoğuralım. Sıvı yağ ekledikten sonra yoğurmaya devam edelim. Sonrasında 40-45 dk dinlendirelim
  • Ardından rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri karıştıralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp bezeler haline getirelim.
  • Bir bezeyi tezgahta açmaya başlayalım. Kenar kısımları içe doğru katlayalım.
  • Arasına kaşar koyup bolca beyaz peynir gezdirelim.
  • Üzerine tereyağı parçaları ekleyip 220 derecede ısıtılmış fırına atalım.
  • Pişen pidelerin kenarlarına tereyağı sürüp sıcak servis edin.