Patlıcana sarılı kaşarlı tavuk malzemeleri

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 adet domates (sos için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı su (sos için)

Gelinim Mutfakta patlıcana sarılı kaşarlı tavuk tarifi

Patlıcana sarılı kaşarlı tavuk yemeği yapılışı 

  • Patlıcanları uzun ince şeritler halinde doğrayın.
  • Patlıcan şeritlerini hafifçe tuzlayarak acı suyunun çıkması için yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Sonrasında patlıcanları sudan geçirip kağıt havlu ile kurulayın.
  • Tavada az miktarda zeytinyağı ile her iki tarafını hafifçe kızartın ve bir kenara alın.
  • Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin (dilerseniz tavukları hafifçe döverek inceltebilirsiniz).
  • Tavukları tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber ve kimyon ile tatlandırın. İsterseniz rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Tavada az miktarda zeytinyağı ile tavukları mühürleyin, her iki tarafı da hafifçe pişsin (içini tamamen pişirmeye gerek yok, fırında pişecek).
  • Kızarttığınız patlıcan şeritlerinin üzerine bir parça tavuk göğsü koyun. Üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Patlıcanları tavukların etrafına sararak rulo yapın ve fırın tepsisine dizin.
  • Küçük bir tavada rendelenmiş domates ve salçayı biraz su ile karıştırarak kısa süre pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Hazırladığınız domates sosunu fırın tepsisine dökerek patlıcanların üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kaşar peynirleri eriyip üzeri hafifçe kızarınca yemek servise hazır olacaktır.