Patlıcana sarılı kaşarlı tavuk malzemeleri
- 2 adet patlıcan
- 2 adet tavuk göğsü
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 adet domates (sos için)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı su (sos için)
Patlıcana sarılı kaşarlı tavuk yemeği yapılışı
- Patlıcanları uzun ince şeritler halinde doğrayın.
- Patlıcan şeritlerini hafifçe tuzlayarak acı suyunun çıkması için yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Sonrasında patlıcanları sudan geçirip kağıt havlu ile kurulayın.
- Tavada az miktarda zeytinyağı ile her iki tarafını hafifçe kızartın ve bir kenara alın.
- Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin (dilerseniz tavukları hafifçe döverek inceltebilirsiniz).
- Tavukları tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber ve kimyon ile tatlandırın. İsterseniz rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Tavada az miktarda zeytinyağı ile tavukları mühürleyin, her iki tarafı da hafifçe pişsin (içini tamamen pişirmeye gerek yok, fırında pişecek).
- Kızarttığınız patlıcan şeritlerinin üzerine bir parça tavuk göğsü koyun. Üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Patlıcanları tavukların etrafına sararak rulo yapın ve fırın tepsisine dizin.
- Küçük bir tavada rendelenmiş domates ve salçayı biraz su ile karıştırarak kısa süre pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Hazırladığınız domates sosunu fırın tepsisine dökerek patlıcanların üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kaşar peynirleri eriyip üzeri hafifçe kızarınca yemek servise hazır olacaktır.