Geleneksel içli köftenin alışılmışın dışında bir versiyonu olan bu tarif, herkesin damak zevkine hitap etti. Tavukla harmanlanan içli köfte, 7'den 70'e herkesin seveceği bir lezzet sunuyor. Tarifin detaylarına gelince, izleyicilerin beğenisine sunulan bu özel
Dış Hamur için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için:
- 250 gram dana kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
- 250 gram tavuk eti
- İnce kıyılmış maydanoz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Bambaşka İçli Köfte Nasıl Yapılır?
İçli köfte yapmak için ilk adım olarak, ince doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha ocakta tutun.
Bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Bulgur suyunu çekene kadar bekleyin ve sonra iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz bulgurun içine tavuk parçalarını didikleyerek ekleyin. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın.
Açtığınız hamurun içine tavuklu harçtan koyarak içli köfte şekli verin. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın yağda kızartın.
Servis yaparken yanında limon dilimleriyle sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!