Ballı Hardallı Patlamış Mısır Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır taneleri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı dijon hardal
- Tuz (isteğe bağlı)
- 1/2 çay bardağı tuzlu kavrulmuş fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
-
Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
-
Tencerenin içine mısır tanelerini ekleyin. Kapaklı bir şekilde ara sıra karıştırarak mısırların patlamasını bekleyin.
-
Mısırlar patlamaya başladığında ocaktan alın ve bir kenara alın.
-
Ayrı bir küçük bir kasede balı ve dijon hardalı iyice karıştırın.
-
Patlamış mısırı bir servis kabına alın.
-
Hazırladığınız ballı hardal karışımını patlamış mısırın üzerine gezdirin ve nazikçe karıştırarak her yerine iyice yayılmasını sağlayın.
-
İsteğe bağlı olarak tuzlu kavrulmuş fındıkları ekleyin ve hafifçe karıştırın.
-
Sıcak servis yapın ve film izlerken, arkadaşlarınızla veya aile ile keyifle tüketin.