Yemek Tarifleri
Gelinim mutfakta Sürmene pidesi tarifi
Bugün gelinim mutfakta'da sürmene pidesi yapıldı. Kağıdı kalemi hazırlayın tarif geliyor.
Sürmene pidesi malzemeleri
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri İçin;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- Tereyağı
- 2 yumurta
Kenarları İçin;
Sürmene pidesi yapılışı
- İlk önce ılık su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp tuzu ekleyelim.
- Azar Azar unu ekleyerek yoğuralım. Sıvı yağ ekledikten sonra yoğurmaya devam edelim. Sonrasında 40-45 dk dinlendirelim
- Ardından rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri karıştıralım. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp bezeler haline getirelim.
- Bir bezeyi tezgahta açmaya başlayalım. Kenar kısımları içe doğru katlayalım.
- Arasına kaşar koyup bolca beyaz peynir gezdirelim.
- Üzerine tereyağı parçaları ekleyip 220 derecede ısıtılmış fırına atalım.
- Pişen pidelerin kenarlarına tereyağı sürüp sıcak servis edin.