Yemek Tarifleri

Gelinim Mutfakta patlıcana sarılı kaşarlı tavuk tarifi

Gelinim mutfakta'da bugün patlıcana sarılı kaşarlı tavuk yemeği yapıldı. Akşama ne yemek yapayım diye düşünüyorsanız işte tarifi

Patlıcana sarılı kaşarlı tavuk malzemeleri

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 adet domates (sos için)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı su (sos için)

Patlıcana sarılı kaşarlı tavuk yemeği yapılışı 

  • Patlıcanları uzun ince şeritler halinde doğrayın.
  • Patlıcan şeritlerini hafifçe tuzlayarak acı suyunun çıkması için yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Sonrasında patlıcanları sudan geçirip kağıt havlu ile kurulayın.
  • Tavada az miktarda zeytinyağı ile her iki tarafını hafifçe kızartın ve bir kenara alın.
  • Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin (dilerseniz tavukları hafifçe döverek inceltebilirsiniz).
  • Tavukları tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber ve kimyon ile tatlandırın. İsterseniz rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Tavada az miktarda zeytinyağı ile tavukları mühürleyin, her iki tarafı da hafifçe pişsin (içini tamamen pişirmeye gerek yok, fırında pişecek).
  • Kızarttığınız patlıcan şeritlerinin üzerine bir parça tavuk göğsü koyun. Üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Patlıcanları tavukların etrafına sararak rulo yapın ve fırın tepsisine dizin.
  • Küçük bir tavada rendelenmiş domates ve salçayı biraz su ile karıştırarak kısa süre pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Hazırladığınız domates sosunu fırın tepsisine dökerek patlıcanların üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kaşar peynirleri eriyip üzeri hafifçe kızarınca yemek servise hazır olacaktır.