İşte nefis bir hamsi buğulama tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram taze hamsi
- 1 büyük soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
- 2 domates (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- Yarım demet taze soğan (isteğe bağlı, doğranmış)
- Yarım demet taze maydanoz (isteğe bağlı, doğranmış)
Yapılışı:
-
Taze hamsileri temizleyin, iç organlarını çıkarın ve iyice yıkayın. Ardından süzülmesi için bir kenara bırakın.
-
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
-
Rendelenmiş domatesleri, sarımsakları (isteğe bağlı) ve baharatları ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar kısık ateşte pişirin.
-
Temizlenmiş hamsileri bu karışımın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Üzerine limon suyu sıkın.
-
Tencerenin kapağını kapatın ve hamsiler suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin. Bu süre içinde karıştırmamaya özen gösterin.
-
Pişen hamsi buğulama servise hazır. İsteğe bağlı olarak üzerine taze soğan ve maydanoz doğrayarak süsleyebilirsiniz.