Vegan yemek tarifleri köşemizde bugün şüphesiz herkesin çok sevdiği kokoreç tarifi var.
MALZEMELER
- 1 kg istiridye mantarı
- Ekmek
- 5 adet domates
- 10 adet sivri biber
- 5 adet kapya biber
- Zeytinyağ, tuz, kimyon, toz kırmızı biber, kekik, pul biber ve karabiber
VEGAN KOKREÇ NASIL YAPILIR?
- Tüm sebzeleri bol suyla güzelce yıkayın ve küp küp olacak şekilde doğrayın.
- Daha sonra çiğ olan istiridye mantarını, zeytinyağı ve az su ile önce yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
- Mantarlar suyunu çektiğinde ocağı kısık ateşe alın ve tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun.
- Doğradığınız yeşil biber ve kapya biberleri wok tavada zeytinyağıyla birlikte kavurun.
- Üzerine doğranmış domatesleri ekleyerek pişirme işlemine devam edin. Pişen karışımı mantarların üzerine ekleyin.
- Mantarlı karışıma sevdiğiniz baharatları ekleyerek tüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Karışım piştikten sonra üzerine kekik ekleyin ve karıştırarak altını kapatın. (Pişme esnasında kekik koymayın.)
- Yarım ekmeği kenardan keserek tost makinesinde ısıtın.
- Ekmeğin içine vegan kokoreçi koyarak üzerine pul biber, kekik, zeytinyağı ve kimyon ekleyin.
Vegan Kokoreç hazır, afiyet olsun