Vegan yemek tarifleri köşemizde bugün şüphesiz herkesin çok sevdiği kokoreç tarifi var. 

MALZEMELER

  • 1 kg istiridye mantarı
  • Ekmek
  • 5 adet domates
  • 10 adet sivri biber
  • 5 adet kapya biber
  • Zeytinyağ, tuz, kimyon, toz kırmızı biber, kekik, pul biber ve karabiber

VEGAN KOKREÇ NASIL YAPILIR?

  • Tüm sebzeleri bol suyla güzelce yıkayın ve küp küp olacak şekilde doğrayın.
  • Daha sonra çiğ olan istiridye mantarını, zeytinyağı ve az su ile önce yüksek ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Mantarlar suyunu çektiğinde ocağı kısık ateşe alın ve tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun.
  • Doğradığınız yeşil biber ve kapya biberleri wok tavada zeytinyağıyla birlikte kavurun.
  • Üzerine doğranmış domatesleri ekleyerek pişirme işlemine devam edin. Pişen karışımı mantarların üzerine ekleyin.
  • Mantarlı karışıma sevdiğiniz baharatları ekleyerek tüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Karışım piştikten sonra üzerine kekik ekleyin ve karıştırarak altını kapatın. (Pişme esnasında kekik koymayın.)
  • Yarım ekmeği kenardan keserek tost makinesinde ısıtın.
  • Ekmeğin içine vegan kokoreçi koyarak üzerine pul biber, kekik, zeytinyağı ve kimyon ekleyin.

Vegan Kokoreç hazır, afiyet olsun