Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz 'vegan' kelimesi hayvansal hiçbir ürünü kullanmayan kişiler için kullanılıyor. Vegan olan kişiler yiyeceklerinden, kıyafetlerine, kullandıkların tüm kişisel bakım ürünlerinde hayvansal maddeleri redderler. 

İnsanların en çok ne yediklerini merak ettikleri bu kişiler için sizlerle 'vegan tarifler' paylaşmaya karar verdik. Günümüzde hepimizin yediği ama vegan olduğunu bilmediğimiz bu besinler sizleri şaşırtabilir. Vegan tariflerimizden ilki sofraların vazgeçilmezi 'zeytinyağlılar.'

İsterseniz ana yemek olarak tüketin, isterseniz aperatif olarak düşünün... Zeytinyağlılar hayat kurtarır...

MALZEMELER

  • 1 demet semizotu,
  • 1 küçük baş soğan,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet salatalık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 limonun suyu,
  • Tuz.

SEMİZOTU SALATASI NASIL YAPILIR?
Semizotlarını yıkayıp kurutun ve yapraklarını ayırın. Semizotu yapraklarını bir kaseye alın. Domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayıp semizotuna ekleyin. Soğanı ince uzun kıyıp ekleyin. Üzerine zeytinyağ, limon suyu ve tuz gezdirip karıştırın.