Herkesin patlıcana sevgisi vardır. Bizde herkesin yemeğe bayıldığı patlıcan ve soya kıymasının mükemmel birleşimi olan karnıyaık tarifini paylaşacağız.
MALZEMELER
- 6 adet Patlıcan
- 1 kase Soya kıyması
- 1 orta boy Kuru Soğan
- 2 adet Yeşil Biber
- 2 adet Domates
- 1-2 yemek kaşığı Kıyılmış Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı Salça
- 1 su bardağı Kaynar Su
- Zeytinyağı
NASIL YAPILIYOR?
İlk olarak patlıcanları pijamalı şekilde kesiyoruzi zeytinyağında kızartıyoruz. (Az zeytinyağı ile fırınada atabilirsiniz) zeytinyağını ısıttığımız büyükçe bir tavaya sırasıyla önce küp küp kesilen soğanları, sonra yeşil biberleri en son da domatesleri atıp pişiriyoruz. Bu karışıma daha sonra ayrı bir kasede kaynar su ile şişirdiğimiz vegan kıymamızı ilave ediyoruz. Kıyma ile domate özdeşleşirken içine tuz, karabiber, kıyılmış maydonoz ilave ediyoruz. Fırın tepsisine patlıcanları alıyoruz. Patlıcanlarını karnını yarıp içine harcımızı ilave ediyoruz. Su bardağında hazırladığımız 1 tatlı kaşığı domates salçası, biraz tuz ve kaynar su karşımını üzerlerinde gezdiriyoruz ve fırına veriyoruz. 180 derecede, alttan ısı vererek, yaklaşık yarım saat kadar da sularını çekene kadar pişiriyoruz.