Hayvansal ürünleri tüketmeyen kişiler 'vegan' alternatiflere yönelmeye başladı. Piyasada da sıkça vegan alternatif bulmak mümkün. Fakat bir olasılık da kendi bitkisel etlerinizi üretmek.

Alışıgelmişin dışında tatlara açıksanız bu sucuğu mutlaka denemelisiniz. İstediğin malzemeler ile beraber kendi damak zevkinize göre hazırlayacağınız malzemelerle hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

  • Su (1+1/3 su bardağı)
  • Bitkisel yağ (1/3 su bardağı)
  • Soya sosu (4 yemek kaşığı)
  • Salça (100 gram)
  • Kırmızı biber salçası (1,5 yemek kaşığı)
  • Elma sirkesi (3 yemek kaşığı)
  • Organik şeker (2 tatlı kaşığı)
  • Bütün rezene tohumu (2 çay kaşığı)
  • Kırmızı pul biber (2 çay kaşığı)
  • Hardal (2 tatlı kaşığı)
  • Hazır sucuk baharatı (2 yemek kaşığı) Aktarlarda, baharatçılarda veya alışveriş sitelerinde bulabilirsiniz.
  • Ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsak (3 diş)
  • Vital buğday glüteni (2,5 su bardağı)
  • Soğan tozu (2 yemek kaşığı)
  • Rendelenmiş soğan (3 yemek kaşığı)
  • İri taneli karabiber (1 tatlı kaşığı)
  • Kırmızı pul biber (1 tatlı kaşığı)
  • Bütün rezene tohumu (2 çay kaşığı) 

YAPILIŞI
Vegan sucuk tarifi için öncelikle taze kıyılmış sarımsak dışındaki bütün yaş malzemeleri blenderdan geçirin. Kuru malzemeleri ve kıyılmış taze sarımsağı bir kapta birleştirin. Islak malzemeleri de kaba ekleyin, homojen olana kadar karıştırın. Karışım elinize yapışmamalı ve ekmek hamuru kıvamında olmalı. Elde ettiğiniz karışımı sucuk/sosis şeklinde rulolar haline getirin ve ardından beyazlatılmamış yağlı kağıtlara sıkıca sarın, uçlarını da kapatın. Kağıtların açılmadığından emin olun. Karışımı, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız vegan sucuğu biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.