Kahve Dünyası Instagram hesabı üzerinden gerçekleştirdiği ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 72'si kruvasanı öğünden ziyade atıştırmalık olarak görüyor. Yüzde 73 ayda bir, yüzde 12 haftada bir, yüzde 9 ise her gün kruvasan tükettiğini belirtiyor. Tüketim şekline baktığımızda ise katılımcılar yüzde 82 gibi yüksek bir oranla kruvasanı tatlı, yüzde 18 oranla tuzlu olarak tercih ediyor. Tatlı kruvasan ise yüzde 91 oranında dondurmadan ziyade sürmelik lezzetlerle (fındık kreması, reçel) tüketiliyor.
Kruvasanı sabah kahvaltısında tüketenlerin oranı yüzde 45 iken, akşamüstü atıştırmalık olarak tüketenlerin oranı ise yüzde 28. Ankete katılanlara iyi bir kruvasanı hangi özelliğiyle tanıdıkları sorulduğunda ise yüzde 54 çıtır çıtır dağılmasından olduğunu belirtirken; yüzde 29 tereyağ kokusundan, yüzde 17 ise kabarık görünümünden yanıtını veriyor. Katılımcıların yüzde 63'ü kruvasanı yemeden önce ısıtılmasını istediğini söylerken kruvasanın yanında kahvesini sütlü veya sade tercihler edenler ise aynı oranda (yüzde 50) kalıyor. Kruvasanı tost olarak tüketmeyi sever misiniz sorusuna ise yüzde 80 oranında “Daha önce hiç denemedim” yanıtı verildi.
ISIRDIĞINIZDA ÇITIR ÇITIR DAĞILMALI
Kahve Dünyası iyi bir kruvasanın özelliklerini şöyle tanımlıyor: Kruvasanın hamurunu özel kılan ve lezzetini veren en önemli unsur gerçek tereyağı kullanımı. Malzemesi doğru ve kaliteli seçilen bir kruvasanı doğru ısıda pişirmek de bir o kadar önemli. İyi bir kruvasanın içi katmanlı ve gözenekli olmalı. Isırdığınızda çıtır çıtır dağılmalı, üzerine bastırdığınızda çökmemeli ve parlak bir görüntüye sahip olmalı.
EVDE KRUVASAN KEYFİ
Kruvasan keyfini evde sürdürmek isteyenler için el yapımı kruvasanları pişirilmeye hazır şekilde de satışa sunuluyor. İstediğiniz an fırına atıp sıcak ve taptaze bir şekilde tüketebileceğiniz dondurulmuş kruvasanların, çikolatalı ve sade çeşitleri bulunuyor.
İster tatlı isterseniz de tuzlu olarak tüketebileceğiniz kruvasanlar ile günün her saatine uygun lezzet dolu atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Kruvasanınızı fırına atıp pişirdikten sonra içerisine süreceğiniz el yapımı fındık kreması ardından ekleyeceğiniz taze mevsim meyveleri ve dondurma ile kahvenizin yanına tatlı bir eşlikçi yaratırken, pesto sos, mozarella peyniri, domates ve roka ile de doyurucu bir alternatif hazırlayabilirsiniz.