EZOGELİN ÇORBASI

Malzemeler:

Kırmızı Mercimek

Bulgur

Pirinç

Tarif: Salça ve soğanı bir tencerede kavurduktan sonra ihtiyacınız kadar yıkadığınız bakliyatları çorbanın harcına döküp biraz kavurun, ardından bir litre kadar sıcak suyu üzerine döküp bakliyatlar blenderdan geçecek kadar yumuşayana kadar kaynatın. Ardından çorbanızı blenderdan geçirerek sıcak servis yapın.

BAKLİYATLI ANADOLU ÇORBASI

Malzemeler:

Kırmızı Mercimek

Buğday

Bulgur

Yeşil Mercimek

Çavdar

Tüm bakliyatları tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı şekilde pişirin. Dilediğiniz gibi baharatlarını ve tuzunu ekleyerek sıcak şekilde servis edin.

BAKLİYATLI KARABUĞDAY ÇORBASI

Malzemeler:

Karabuğday

Esmer Bulgur

Bulgur

Çavdar

Yeşil Mercimek

Tarif: Tüm bakliyatları tencereye boşaltın. Üzerine 1 litre (5 su bardağı) sıcak su koyun. Ara ara karıştırarak orta ateşte, ağzı kapalı şekilde pişirin. Dilediğiniz gibi baharatlarını ve tuzunu ekleyerek sıcak şekilde servis edin.