BODRUM GÜZELİ TARİFİ

Bisküvi Malzemeleri:

  • 260 gram tereyağ
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 avuç fındık

Krema Malzemeleri:

  • 6 adet mandalina
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk çay bardağı krema

Yapılışı:

  • Tereyağını bir tencerede eritip 10 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından unu ekleyin ve kısık ateşte hafifçe kavurun. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bisküvi karışımını bardaklara paylaştırın ve isterseniz ufalanmış fındık da ekleyebilirsiniz. Bu katmanı iyice bastırarak düzleştirin.
  • Kremayı hazırlamak için; mandalinaların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir tencereye sütü, şekeri, vanilyayı ve mandalina dilimlerini ekleyin. Ocağın üzerine alın ve karışımı kaynatın.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpın, içine nişasta ve unu ekleyin. Karışımı homojen hale gelinceye kadar çırpın.
  • Kaynayan süt karışımından biraz alıp yumurta karışımına ekleyin ve karıştırın. Sonra bu karışımı tenceredeki süt karışımına ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ara ara karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Daha sonra kremayı bardaklara bisküvi katmanının üstüne paylaştırın.
  • Son olarak, kremanın üzerine biraz sıvı krema dökün ve buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirin.
  • Magnolia servise hazır! İsterseniz üzerini dilimlenmiş mandalina veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.