Bisküvi Malzemeleri:
- 260 gram tereyağ
- 10 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı un
- 1 avuç fındık
Krema Malzemeleri:
- 6 adet mandalina
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 buçuk çay bardağı krema
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencerede eritip 10 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
- Ardından unu ekleyin ve kısık ateşte hafifçe kavurun. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bisküvi karışımını bardaklara paylaştırın ve isterseniz ufalanmış fındık da ekleyebilirsiniz. Bu katmanı iyice bastırarak düzleştirin.
- Kremayı hazırlamak için; mandalinaların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir tencereye sütü, şekeri, vanilyayı ve mandalina dilimlerini ekleyin. Ocağın üzerine alın ve karışımı kaynatın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpın, içine nişasta ve unu ekleyin. Karışımı homojen hale gelinceye kadar çırpın.
- Kaynayan süt karışımından biraz alıp yumurta karışımına ekleyin ve karıştırın. Sonra bu karışımı tenceredeki süt karışımına ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Ara ara karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Daha sonra kremayı bardaklara bisküvi katmanının üstüne paylaştırın.
- Son olarak, kremanın üzerine biraz sıvı krema dökün ve buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirin.
- Magnolia servise hazır! İsterseniz üzerini dilimlenmiş mandalina veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.