Gündem

Yenidoğan Çetesi davası: Müşteki beyanları yürek burkuyor

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Yenidoğan Çetesi” davasının ilk duruşması müşteki beyanlarıyla devam ediyor. Ölen bebeklerin aileleri, yaşadıkları korkunç olayları mahkemede anlattı.

22’si tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada, ihmaller ve usulsüzlüklerle hayatını kaybeden bebeklerin aileleri, şok edici iddialarda bulundu. Özellikle Kaya bebeğin ailesinin ifadeleri yürek burktu.

“Bebeğimizin Cesedini Bisküvi Kutusunda Verdiler”

Mahkemede söz alan Kaya bebeğin babası Hanifi Kaya, hastanedeki süreçte bir çocuk doktoruyla hiç karşılaşmadığını ifade etti. Yaşadığı korkunç anları şöyle anlattı:

“Eşimi Esencan Hastanesi’ne yatırmıştık, yoğun bakımda yer olmadığı için Esenler Güney Hastanesi’ne yönlendirdiler. Doğum gerçekleşmişti. Benden 8 bin lira ödeme istediler, dekont bile vermediler. Çocuğumuzun iyi olduğunu söylediler. Ancak birkaç gün sonra ölüm haberi geldi. Sabah morgda oğlumun cesedini bisküvi kutusunda teslim ettiler. 3 gün boyunca bir çocuk doktoru görmedim, sürekli hemşirelerle muhatap oldum. Bebeğimiz öldükten sonra cesedini görmek için 2 saat bekletildik.”

Hanifi Kaya, ayrıca sanıklardan Dr. Songül’ün duruşma öncesinde kendisini arayıp, verdiği ifadelerle ilgili bilgi almaya çalıştığını söylediğini belirtti.

“Başhekim Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağız”

Kaya ailesinin avukatı, “Kaya bebeğin ölüm süreci insanlık dışıdır. Bir babanın çocuğunun cesedini bisküvi kutusunda taşıması kabul edilemez. Başhekim Ali Dirik’in tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Diğer Ailelerin Anlattıkları da Yürek Dağladı

Ayaz bebeğin babası Erhan Karaduman, çocuğunun kalp yetmezliği tanısıyla yoğun bakımda tutulduğunu ve başka bir hastaneye sevk için 3 bin TL talep edildiğini ifade etti:

“Özel bir doktor geldiği için ücret istediler, ödedim. Ama sabaha karşı çocuğumun öldüğünü söylediler. Çocuğun göğsünde morluklar vardı. Nedenini sorduğumda cihazlardan kaynaklandığını söylediler. Şikayetçiyim.”

Opara bebeğin ailesi, Medilife Hastanesi’ndeki tedavi sürecinde kendilerinden sürekli para talep edildiğini dile getirdi. Bebeğin annesi Patricia Opara, tedavi için 60 bin dolar istendiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Nakit ödeme yapmamız şart koşuldu. Eşim çalışmadığı için bir arkadaşından borç aldı. ‘Para yoksa tedavi yok’ dediler. Çocuğum başka bir hastaneye sevk edildikten bir gün sonra vefat etti. Çocuğumun öldüğünü söylediklerinde bile hâlâ nefes aldığını gördüm.”

22’si tutuklu 47 sanığın yargılandığı Yenidoğan Çetesi Davası’nda savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını ve tutuksuz yargılanan 10 sanığın tutuklanmasını talep etti. Ayrıca 12 hastane ve şirket hakkında “kara para aklama” suçundan suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Yenidoğan Çetesi Davası, müşteki beyanlarının alınmasıyla devam etti. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile mağdur ailelerin davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini talep etti.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }