Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla CHP’nin türban yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Türkiye'nin çözmesi gereken acil sorunları var" ifadesini kullanarak bu yasa ile CHP'nin, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "anayasadan laikliği tasfiye edecek bir pas verdiğini" vurguladı. Özdağ, "Herhalde Erdoğan CHP'nin teklifini duyunca şükür namazı kılmıştır. Erdoğan'a bu kadar yardım etmenizin nedeni nedir" diye de sordu.
Zafer Partisi lideri Özdağ, CHP'nin, kadınların kılık kıyafeti konusunda zorlamaya tabi tutulamamasına yönelik yasa teklifine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Büyük Türk Milleti,
— Ümit Özdağ (@umitozdag) October 5, 2022
Türkiye ekonomik krizin pençesinde, halk ise intiharın eşiğinde.
13 milyon sığınmacı ve kaçağın yükünü taşıyor.
Ülke bu ortamdayken @RTErdogan sosyal medyaya sansür getirmeye çalışıyor, @kilicdarogluk ise Erdoğan'ı iktidarda tutmak için Türban çıkışı yapıyor! pic.twitter.com/NkwCAIC7O5
Sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla seslenen Özdağ, şu ifadeleri kullandı:
Kılıçdaroğlu, ne vatandaşlık verilen yabancıları dert ediniyor, ne ekonomik krizi gündeme getiriyor, ne dezenformasyon yasasına karşı... CHP, Zafer Partisi'nin tüm gücüyle yapmış olduğu muhalefetin zerresini ortaya koyuyor. AK Parti'ye inanılmaz bir pas veriyor. Artık çözülmüş bir sorun var, başörtüsü sorunu. Gelin diyor bunu kanunla güvence altına alalım.
İnsanların gerçek sorunlarının başka olduğu bir Türkiye'de, Erdoğan'a adeta bir cansuyu veriyor. Ve Erdoğan da gel anayasayı birlikte değiştirelim diyor. Anayasadan laikliğin tasfiye edilmesini tetikleyecek bir sürece Kılıçdaroğlu'nun attığı pasla Erdoğan gitmeye başlıyor.
Öte yandan, akıl alır gibi değil. CHP'de hukuk 1.sınıftan terk bile yok mu? Siz kadınlar için bir yasa çıkartırsanız, birileri kalkıp bunu anayasa mahkemesine götürmesi ve bu cinsiyet eşitliğine aykırı bir yasadır şekil olarak. Kadınlara verdiğiniz hakkı biz de erkekler olarak istiyoruz.
Ve karşımızda fesli cüppeli neler göreceğiz. Hakimler, savcılar, subaylar... CHP'nin kurmayları bunu düşünmediniz mi? Herhalde Erdoğan CHP'nin teklifini duyunca şükür namazı kılmıştır. Erdoğan'a bu kadar yardım etmenizin nedeni nedir?
Türkiye'nin çözmesi gereken acil sorunları var. Seçimlere gidiyoruz, tartışılıyor, kim aday diye? Arkadaşlar, şu soruyu da sormanız gerekmiyor mu, kim seçmen? Seçmen ithal ediliyor. 3 milyona yakın sığınmacı kaçak oy kullanacak. Ama muhalefette ses yok.
Halk açlık içinde, bununla ilgili bir girişim yok. Dezenformasyon yasası faşist bir düzenleme getiriyor, fikir hürriyetine aykırı. Bu konuda bir tepki yok ama Erdoğan'a anayasadan laikliği tasfiye edecek bir pas verme konusunda çok istekli CHP. Ondan sonra bize diyorlar ki neden muhalefeti eleştiriyorsunuz.