Bakırlıoğlu, birçok öğretmenin maaşlarını alamadığı için geçim sıkıntısı çektiğini belirtti. Öğretmenlerin ulaşım ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için bankaların ek hesaplarını kullanmak zorunda kaldığını ifade eden Bakırlıoğlu, aralık ayı başında yatırılması gereken maaşların birçok il ve ilçede hâlâ ödenmediğini vurguladı.

“Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen açığını yıllardır eleştirdiğimiz ‘ücretli öğretmenlik’ sistemiyle çözmeye çalışıyor. Ancak şimdi bu sistem 'ücretsiz ve borçlu öğretmenlik' haline geldi. Öğretmenlerimiz hem çalışıyor hem maaşlarını alamıyor, hem de okula gidebilmek için borçlanıyor” dedi.

"Eğitime Ayrılan Bütçe Nerede?"

Bakırlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nı bütçesini etkin kullanmamakla suçladı. "Ücretli öğretmenlerimiz asgari ücretin altında maaş alıyor, sigortaları yarım yatıyor, tatillerde ve hastalıkta ücret alamıyorlar. Şimdi ise maaşları 'ödeneksizlik' gerekçesiyle yatırılmıyor. Eğitime ayrılan büyük bütçe nerede?" diye sordu.

Ücretli öğretmenlerin yalnızca maddi zorluklarla değil, aynı zamanda mesleklerinden kaynaklanan birçok hak kaybıyla mücadele ettiğine dikkat çeken Bakırlıoğlu, öğretmenlerin kimlik kartlarının bulunmadığını, mazeret izni kullanamadıklarını ve nöbet ücreti almadıklarını hatırlattı. "Yeni yılı kaygıyla karşılayan bu öğretmenlerimiz nasıl geçinecek, faturalarını ve kiralarını nasıl ödeyecek?" diyerek sorunu gündeme taşıdı.

"Milli Eğitim Bakanlığı Ne İş Yapıyor?"

Bakırlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulları temizleyemediğini, çocuklara bir öğün yemek veremediğini ve öğretmen maaşlarını ödemediğini belirtti. “Bakanlık kadro ihtiyacını karşılamak yerine yarım sigortayla, güvencesiz çalışan ücretli öğretmenlerimize maaş dahi ödeyemiyor. Peki, bu Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapıyor, bütçesini nereye kullanıyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.