Toplumsal Haber Özel
Hatay cezaevinde mahkumların isyan ettiği, şehirde kaos oluştuğu belirtiliyor. Bu olaylar nedenle sosyal medya platformu Twitter’a erişimin engellendiği belirtildi.
HATAY’DA VUR EMRİ!
Hatay cezaevinde çıkan isyanda teyit edilmemekle birlikte kadın mahkumlara tecavüz edildiği ve olaylar üzerine jandarmaya vur emri verildiği kaydedildi. Hatay’da çok sayıda mahkumun öldüğü, rehin ve yaralıların olduğu aktarıldı.
VEKİLLER SESSİZ!
Toplumsal’ın konu ile ilgili iletişim kurmaya çalıştığı CHP Milletvekili Veli Ağbaba sessizliğini korudu.
Hatay da görevli bir savcı isyanı doğrularken. “Dün gece cezaevindeydim, durum çok kötü!” bilgisini veriyor.
SEKEN MERMİ İLE 3 KİŞİ ÖLDÜ
Bin 800 mahkumun jandarmaya isyan ettiği, jandarmanın havaya ve yere ateş açtığı belirtiliyor. Seken mermiyle 3 kişinin hayatını kaybettiği, sonrasında ise, mahkumların cezaevini yaktığı kaydedildi. 4 yaşındaki bir kız çocuğunun da bu olaylarda dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdiği ifade edildi.
Twitter ölen mahkûmlarla kapanmış!https://t.co/jNXsxTE26S pic.twitter.com/0QV7Vz9ylX
— Toplumsal (@habertoplumsal) February 9, 2023
— Toplumsal (@habertoplumsal) February 9, 2023