Gündem

Savcılıktan RTÜK’e Gezi yayınları talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı soruşturması kapsamında RTÜK’ten 12 yıl önceki yayın kayıtlarını talep etti. RTÜK üyesi İlhan Taşcı ise bu kadar eski kayıtların arşivde bulunmadığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, menajer Ayşe Barım hakkında yürütülen Gezi Parkı soruşturması kapsamında medyayı da incelemeye aldı. Bu kapsamda, RTÜK’e yazı gönderilerek 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemleri sırasında "propaganda mahiyetinde yayın yapan" medya kuruluşlarının kayıtlarının soruşturma dosyasına eklenmesi talep edildi.

RTÜK: “Arşivimiz Bu Kadar Yıl Geriye Gitmez”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, RTÜK’ün yalnızca bir yıl süreyle düzenli olarak yayın kayıtlarını tuttuğunu belirtti. Taşcı, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı televizyon kayıtlarını istemiş olsa da RTÜK arşivi bu kadar yıl geriye gitmez. Yalnızca rapora bağlanan veya yargıya konu olan kayıtlar muhafaza edilir" ifadelerini kullandı.

“Yasal Olarak Pek Mümkün Değil”

RTÜK üyesi Taşcı, 6112 sayılı Kanun’un 25. maddesi gereğince özel medya kuruluşlarının da yayınlarını yalnızca bir yıl süreyle saklamakla yükümlü olduğunu vurguladı. Bu nedenle, 12 yıl öncesine ait yayın kayıtlarının temin edilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını belirtti.

Gezi Soruşturması Kapsamında Kimler İfade Verdi?

Menajer Ayşe Barım hakkında açılan soruşturma kapsamında, 2013 yılındaki Gezi Parkı protestolarının organizatörlerinden olduğu iddia edilmişti. Barım’ın tutuklanmasının ardından, Gezi Parkı eylemlerine katılan oyuncular Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Rıza Kocaoğlu ve Bergüzar Korel de ifade vermek üzere çağrılmıştı.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }