AHBAP Derneği’ne çadır satışını “Şirketimiz sattı” sözleri ile savunan Kızılay Başkanı Kınık’ın, şirket kurulumu öncesinde de deposundaki çadırları sattığı belirlendi.
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın çadır satışı şirketleşme sonrası değil, eski bir alışkanlık!
Kınık, 2018’de Kızılay logolarını sildirerek 2 bin 977 adet çadırı 5 milyon 2 bin liraya satmış.
ŞİRKETTEN ÖNCE DE ÇADIR SATILMIŞ
Depremzedeler, çadır bulamayıp kışı sokakta geçirirken, çadırları depoda tutup parayla satan Kızılay’da ikinci fasıl açıldı.
Ahbap Derneği’ne çadır satma skandalı ile ilgili savunmasında Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı” sözleri ile Kızılay’ın kurduğu şirketi adres göstermişti.
Bununla birlikte, Birgün’ün haberine göre Kızılay’ın şirket kurulumu öncesi, bu kez de dernek çatısı altında çadır satış belgelerine ulaşıldı.
AKP kurucularından, Binali yıldırım’ın kızı gelini ve kardeşinin de yönetiminde bulunduğu Kızılay’ın yine üst düzey yönetiminde çok sayıda AKP’li bulunuyor.
Kızılay, 20 Ağustos 2019’da Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi adı altında bir şirket kurdu. Ankara Etimesgut’taki çadır fabrikası da bu şirkete devrolundu. Daha sonra Kızılay bu şirket marifetiyle depremzedenin çadır beklediği süreçte bile çadır satıyordu. Kızılay Başkanı Kınık, “Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı” sözleri ile üzerindeki sorumluluğu atmaya çalışmıştı.
BirGün’ün ulaştığı belgelere göre, Kızılay şirket kurmadan öncede çadır satıyordu. 4 Haziran 2018’de yönetim kurulu kararı ile Kızılay’ın Uluslararası Göç Örgütü ile 2 bin 977 adet 16 metrekare genişliğinde kışlık çadır satışı için sözleşme imzaladığı belirlendi. Kararda, 2 bin 977 çadırın 5 milyon 280 bin liraya satılmış.
LOGOLARI SİLDİRDİLER
Skandal kararda, Kızılay depolarındaki 227 çadırın stoklarda satılması kararı verildi. Bununla birlikte afetlere özel stoklanan 600 çadırın üstündeki Kızılay logolarının silinip satılmasına karar verildi. Çadır satışı ile ilgili bir de oylama yapıldı. Ve Kızılay’ın yönetim kurulunda çadır satışı oy çoğunluğu ile kabul edildi. Dönemin Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ’in kayıtlara geçen itirazına rağmen skandal karar çoğunlukla alındı.