AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sona eren kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı “Esnafa yeni müjdeler vereceğiz” dedi.

Erdoğan, "Ailesinden başka şehirde okuyan öğrencilere yılda 2 defa okudukları şehre gidip gelebilmeleri için destek sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Kabine toplantısı, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ekonomi başta olmak üzere yurt içindeki ve yurt dışındaki gelişmeler ele alındı.

Sona eren kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, şunları söyledi:

Meclis’te yaptığımız AKP Grup toplantısında CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen kamuda başörtüsü ve çalışma hakkı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunduk, çağrı yaptık.

20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP Genel Başkanı’nın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine özellikle CHP’deki tartışmalar yasakçı zihniyetin tekrar pusuda beklediğini gösterdi.

Biz de çözümü anayasal güvence alma teklifinde bulunduk. Meclis’te kabul edilen daha sonra CHP Genel Başkanı’nın AYM’de iptal edilen bir düzenleme vardı. Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz.

'ŞAHKULU BU TOPRAKLARIN GÖNÜL PINARINDAN BİRİ'

Cuma günü İstanbul’da Şahkulu Sultan Dergahı’nda ülkemizdeki Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız için tarihi adımları da açıkladığımız törene katıldık. Şah Kulu Sultan Dergahı, Orhan Gazi devrinden beri bu toprakların gönül pınarından biri olmuştur. Açılışını yaptığımız 4 ve temelini attığımız 76 cemevi de verdiğimiz müjdelerin tamamlayıcısı hizmet olmuştur.

Bu topraklar üzerinde yapılmamış eser, hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız. Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini teslim ettik. Hemen çözülebilecek olanları valilik ve belediyelerimiz vasıtasıyla çözdük. Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık.

Aynı şekilde cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi-Bektaş inanç önderlerine bu kurum bünyesinde kadro verilecek. Vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi-Bektaşi kurumları buralardan ücretsiz istifade edebilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM MÜJDESİ

Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz.