Ankara'da AKP'nin 21. kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen programda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski AKP'liler için "Bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yollar çizenlere geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
Okuduğumuz bir şiiri bahane edenlere cevabı Ak Parti'yi kurarak verdik.
Bundan tam 21 yıl önce bir 14 Ağustos günü, artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek AK Parti'nin kuruluşunu ilan ettik. Girdiğimiz ilk seçimde bizi yüzde 34 oyla iktidara getiren milletimiz bugüne kadar AKP'ye yüzde 40 ila yüzde 50 arasındaki oyla bizi birinci çıkarmıştır.
Bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yollar çizenlere geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum.
Bu büyük davanın mensubu olmak nasip işidir. AKP 21 yıl önce siyasete adım atmakla Türkiye'de yeni bir dönem başlatmış, ülkeyi uçurumun kenarından kurtarmıştır. İnancımızın ve insanlığımızın gereği olarak yürüttüğümüz bu kutlu mücadeleyi 2023 seçimlerini de kazanarak inşallah taçlandıracağız.
Türkiye, 2023 vizyonunu artık demokraside ve kalkınmada eksiklerini tamamlama değil, siyaseti ve ekonomisiyle dünyanın en büyükleri arasında yer alma hedefini inşa etmektedir. İçimizdeki gafillerin bizi bu yoldan alıkoymasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.
Ülkemize, eski Türkiye’nin tuzaklarıyla irtifa kaybettirilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Son günlerde, kim olduğu belirsiz tipler tarafından körüklenmek istenen ırkçı ve mezhepçi nefretin ülkemizin birliğini zedelemesine asla müsaade etmeyeceğiz.