Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak ilk kez bu kadar net konuştu.
"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun biz Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz." 
Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube kanalına konuşan DP Genel Başkanı Uysal, 2 Mart’ta gerçekleşecek olan Altılı Masa toplantısında muhalefetin adayını belirleyeceğine inandığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediklerini belirten Uysal şöyle konuştu:

"Biz tüm eldeki verileri değerlendirip, siyasetin gerçeklerini göz önüne aldığımızda, bu sonuca vardık. Sadece son 1 yıllık Altılı Masa süreci değil, 16 Nisan Referandumu'ndan sonra aşama aşama büyütülmüş, Türkiye'de demokrasi, hukuk , laiklik, temel hak ve hürriyetler ne demek, diye baktığımızda bunun bilincinde, üretken verimli devleti finanse eden insanlarımızın demokrasi talebini gördük." dedi.