CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Instagram'a getirilen erişim engeline tepki gösterdi. Bulut, “Bir gün önce İletişim Başkanlığı'nın başındaki AKP propagandasından sorumlu kişi, Instagram’ın sansür uyguladığını eleştiriyor, ertesi gün ise Instagram’ı tamamen yasaklıyor. Instagram’ı sansür uyguluyor diye eleştirip sansüre, sansürle karşılık vermek hangi mantığın ürünüdür? İletişim özgürlüğüne yapılan bu saldırıya ve utanca son verilmeli, erişim engeli kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Instagram'a erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi. Bulut, “Bir gün önce İletişim Başkanlığı’nın başındaki AKP propagandasından sorumlu zat, Instagram sansür uyguluyor diye eleştiriyor, hemen ertesi gün Instagram'ı komple yasaklıyor. Instagram'ı sansür uyguluyor diye eleştirip sansüre, sansürle karşılık vermek hangi aklın ürünüdür? İletişim özgürlüğüne vurulan bu darbeye ve utanca son verilmeli, erişim engeli kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesine dair bir açıklama yaptı.
“Sansüre, sansürle karşılık vermek hangi aklın ürünüdür?”
“Sabah kalktığımızda Instagram'a erişilemiyor. Tek bir tuşa basarak bütün ülkede iletişimi kesiyorlar ve herhangi bir gerekçe belirtmiyorlar” diyen Bulut, açıklamasında şunları söyledi:
"Milyonlarca insanın anayasal iletişim özgürlüğünü keyfi bir şekilde kesiyorlar. Bir gün önce İletişim Başkanlığı’nın başındaki AKP propagandasından sorumlu zat, Instagram sansür uyguluyor diye eleştiriyor, hemen ertesi gün Instagram’ı komple yasaklıyor. Instagram’ı sansür uyguluyor diye eleştirip sansüre, sansürle karşılık vermek hangi aklın ürünüdür? Instagram’ın yasaklı olduğu ülkeler arasında İran, Çin, Vietnam, Hindistan, Bangladeş, Kuzey Kore, Uganda gibi demokrasi ve insan haklarından nasibini almamış ülkeler var. Bu ülkelerle anılıyor olmanın utancı AKP’ye yeter. ‘Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları önleyeceğiz’ diye geldiler. 22 yılda yolsuzluğun da yoksulluğun da yasakların da zirvesini gördük. İletişim özgürlüğüne vurulan bu darbeye ve utanca son verilmeli, erişim engeli kaldırılmalıdır.”