Gündem

Ankara Adliyesi’nde Kılıçdaroğlu davası

Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi yasak istemiyle yargılandığı dava öncesinde Ankara Adliyesi’nde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, destekçileri adliye önünde sloganlarla Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın savunma duruşması öncesinde Ankara Adliyesi çevresinde hareketli saatler yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kolluk kuvvetleri, adliye çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için adliye önünde toplanan kalabalık, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı. Coşkulu kalabalık, duruşma öncesinde Kılıçdaroğlu’na desteklerini ifade ederken, güvenlik güçleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki kontrol noktalarını sıkı bir şekilde denetledi.

Loading...

ADLİYEYE GÜÇLÜKLE GİREBİLDİ

CHP'nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle Mersin Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Bu dava kapsamında talimatla ifadesini vermek için saat 14.00'te Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gelen Kılıçdaroğlu, duruşma salonuna girmekte izdiham nedeniyle zorluk yaşadı. Kılıçdaroğlu salona güçlükle girebildi.

Kılıçdaroğlu'na destek için CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş Ankara Adliyesi'ne geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun duruşma sonrasında açıklama yapacağı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU HAKİM KARŞISINDA

Kemal Kılıçdaroğlu’nun savunmasından öne çıkanlar:

 • Ben buraya işlediğim bir suçtan ötürü kendimi savunmak için değil, işlenen suçları kayıtlara geçirmek, hesabını sormak ve tarihe not düşmek için geldim.

* Mahkemeye çıkmamın nedeni; Erdoğan’a “Başçalan, hırsız ve başhırsız” demiş olmamdır.

* Öncelikle ispatlarla sabit olan bu gerçekleri dile getirdiğim için hiçbir pişmanlığım olmadığını söylemek isterim.

 • Ne mutlu ki bana, mahkeme karşısına “rüşvet suçundan” çıkmadım. Ne mutlu ki bana, “yetim hakkı yiyen zimmet suçlusu bir hırsız” olarak karşınıza çıkmadım.

* Ve yine ne mutlu ki bana, Sayın Yargıç, karşınıza “vatana ihanetten” de çıkmadım.

* Karşınıza hırsıza “hırsız” dediğim için çıktım.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }