Gündem

2036 Olimpiyatları için Paris'te İstanbul tanıtımı

2036 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak için İstanbul’un tanıtımı amacıyla Paris’in ünlü moda müzesinde açılan İstanbul Evi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle 9 Ağustos’a kadar sürecek. Etkinliklerin ikinci gününde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gençlerle buluşacak.

Türkiye’nin 2036 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapma hedefiyle Paris’te açılan İstanbul Evi, tanıtım faaliyetlerine iki gün boyunca devam edecek. Bu etkinlikler 7 ve 8 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Etkinliklerin ilk gününde, Türkiye’de spor ve sanat konuları işlenecek. Sabah saat 10.00’da başlayacak olan sergi ve oyun gösterimleri, gün boyunca devam edecek. Saat 13.00’te, sanatçı ve akademisyen Bedri Baykam’ın katılacağı “Paris ile Yolları Kesişmiş Türk Sanatçılar” paneli düzenlenecek. Türk ressam ve akademisyen İzzed Çalışlar’ın konuşmacı olacağı “Bir Yüzyılın Rüyası” paneli ise 7 Ağustos’ta saat 15.00’te başlayacak. Aynı gün saat 19.30’da, Dünya Olimpiyatçılar Derneği Başkanı Joel Bouzou’nun katılacağı “İstanbul Konuşmaları: Bir Vizyon Ötede” oturumu yapılacak.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, etkinliklerin ilk gününün akşamında düzenlenecek özel resepsiyona katılacak ve İmamoğlu ile bir görüşme gerçekleştirecek.

İkinci gün ise, sergi ve oyun gösterimleri gün boyu devam ederken, saat 11.00’de “İstanbul'u Sanatsal Bir Perspektiften Görmek” panelinde Barış Erbil ve Tarık Tolunay konuşacak. Saat 13.00’te, Yekta Kopan moderatörlüğünde “Zaferin Sanatı: Yapay Zeka'nın 120 Yıllık Olimpiyat Azmi'ne Saygısı” paneli gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin başarılı modern görsel içerik sanatçılarından Eylül ve Ferdi Alıcı konuşmacı olacak. Ekrem İmamoğlu, 8 Ağustos saat 15.00’te Türk gençliği ile bir araya gelecek. Etkinliklerin son paneli “ATATÜRK'ÜN Muhteşem Tablosu: Kültürel Devrimin Boyutları” olacak ve Bedri Baykam ile İzzed Çalışlar, Yekta Kopan moderatörlüğünde konuşacaklar. Ayrıca, Türk müzisyenler Mercan Dede ve Karsu da konser verecek.

Türk mutfağının tanıtımı için, Fransa’da yaşayan ve İstanbul mutfağından ilham alan Türk şef Ecem Karakuş menüyü hazırlayacak. Menü, eski Büyükelçi ve İBB Dış İlişkiler Danışmanı Mustafa Osman Turan’ın onayından geçti. Karakuş, Türk mutfağının lezzetlerini modern ve yaratıcı dokunuşlarla sunarak Paris’te tanıtacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin 2036 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması için Paris’in ünlü moda müzesini iki günlüğüne kiraladı. İstanbul’un rakipleri Paris’te 15 gün boyunca tanıtımlarını sürdürürken, İstanbul Evi’nin etkinliklerinin iki günle sınırlı kalmasının nedeni, belediyelere yönelik tasarruf tedbirleri olmuştu.