Son günlerde gerçekleşen yağışlardan sonra İstanbul barajlarının doluluk oranı arttı!


İSKİ verilerine göre, İstanbul'da etkili olan 1 günlük sağnak yağışın ardından barajlardaki doluluk oranı yüzde 1 arttı. İstanbul barajlarındaki toplam doluluk oranı ise yüzde 38.61'e çıktı.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), metropoldeki son 1 haftada etkili olan yağışların ardından ölçülen değişimin yüzde 1.72 seviyesinde olduğunu duyurdu. Buna göre baraj doluluk oranı, yüzde 38.61 olarak ölçüldü.

Bu oranın yüzde 1'inin ise son 1 günde kaydedildiği aktarıldı. Sadece 1 günde 8.69 milyon metreküplük bir artış kaydedildi. Barajlardaki toplam su miktarı da 14.92 milyon metreküp olarak açıklandı.

İSKİ verilerine göre; Ömerli Barajı'nda yüzde 58.15, Istrancalar'da yüzde 42.87 ve Terkos'ta da yüzde 32.57 oranında doluluk olduğu bildirildi.