Hülya Avşar, Sivrioğlu’na restoranındaki fiyatlar hakkında bir soru yöneltti. Avşar, “Asgari ücretle çalışan insanlar senin dükkanına gidemezler” diyerek restoran fiyatlarının yüksek olabileceği eleştirisinde bulundu. Somer Şef ise bu yoruma itiraz ederek restoranının fiyatlarını lüks seviyede tutmadığını belirtti: “Bizim öyle çok yüksek değil fiyatlarımız. Ben özellikle bistro seviyesinde tutmaya çalıştım, öyle lüks denilecek bir restoran değil. Ama tabii ki kişi başı 2000-3000 TL tutar” dedi.

“Asgari Ücretle Çalışanlar Gelemez”

Bu yanıtın ardından Avşar, “Yani asgari ücret için değil. Üst gelir grubuna göre de ucuzsun belki” diyerek fiyatları değerlendirdi. Somer Şef ise restoran fiyatlarını dengede tutmaya çalıştıklarını belirterek “Özellikle öyle yapmak istedik, çok pahalı olsun istemedik” dedi.

Bodrum’daki Fahiş Fiyatlar Hakkında Konuştu

Programda ayrıca Bodrum’daki restoran fiyatları da gündeme geldi. Hülya Avşar, sektörde bazı işletmelerin fiyatları fırsatçılığa dönüştürdüğünü ifade ederek, “Nasıl olsa parası olan geliyor, fiyatları ikiye katlayalım diyenler çok mu piyasada?” diye sordu. Somer Şef ise Bodrum'da bu durumun sıkça yaşandığını doğruladı. "Bodrum’da neden bilmiyorum ama her şey lahmacun üzerinden hesaplanıyor. Giderler Maça Kızı’nın lahmacun fiyatını alırlar, ama Maça Kızı çok özel bir yer, Türkiye’de iki üç tane olan yerlerden biri. Oranın fiyatıyla endeksleyemezsin” ifadelerini kullandı.