İşte palamut püresi sosu tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet taze palamut filetosu
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
- Limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
-
Palamut Filetolarını Pişirin:
- Öncelikle palamut filetolarını iyice yıkayın ve kurulayın.
- Tavaya biraz tereyağı veya sıvı yağ ekleyin ve ısıtın.
- Palamut filetolarını tuzlayarak ve karabiberle tatlandırarak tavaya koyun ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Balığı çevirirken dikkatli olun, çünkü palamut filetoları genellikle hassastır ve kolayca dağılabilir.
-
Sos Hazırlığı:
- Başka bir tencerede kalan tereyağını eritin. Unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
- Yavaşça sütü ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Sosu hafifçe kaynattıktan sonra 1 çay bardağı suyu ekleyin ve karıştırarak sosu koyulaşana kadar pişirin.
- Sosun kıvamı istediğiniz gibi ise tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe bağlı olarak limon suyu da ekleyebilirsiniz.
-
Palamut Püresi Sosunu Hazırlayın:
- Pişirdiğiniz palamut filetolarını servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız sıcak püre sosunu dökün.