İşte basit bir patates püresi tarifi:
Malzemeler:
- 4 büyük patates
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz (isteğe bağlı)
- Karabiber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
-
Patatesleri Soyun ve Doğrayın:
- Patatesleri soyun ve yıkayın. Daha sonra patatesleri yaklaşık 2.5 cm kalınlığında dilimlere kesin.
-
Patatesleri Haşlayın:
- Bir tencereye patates dilimlerini koyun ve üzerini suyla kaplayacak kadar su ekleyin.
- Tencereyi orta yüksek ateşte kaynatın ve patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kaynatın. Yumuşaklığı çatalla kontrol edebilirsiniz.
-
Süt ve Tereyağını Isıtın:
- Patatesler kaynarken, başka bir tencerede sütü ve tereyağını küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Süt ve tereyağı iyice karışana kadar ısıtın, ancak kaynatmayın.
-
Patatesleri Süzün ve Ezin:
- Haşlanan patatesleri süzün ve sıcakken bir patates ezici veya püre presi kullanarak püre haline getirin.
- Alternatif olarak, patatesleri rendeleyebilirsiniz.
-
Sıcak Süt ve Tereyağını Ekleyin:
- Sıcak süt ve tereyağını püreye ekleyin. Püreyi karıştırırken, süt ve tereyağını patateslerle iyice karıştırın.
- Tuz ve karabiberi ekleyerek tatlandırın (isteğe bağlı).