İşte ıslak hamburger tarifi:

Malzemeler:

Hamburger Köftesi İçin:

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 soğan, rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı su veya süt
  • Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı

Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve karabiber

Islak Hamburger Ekmeği İçin:

  • Hamburger ekmeği
  • Turşu dilimleri (isteğe bağlı)
  • Ketçap ve mayonez (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Hamburger köftesini hazırlamak için, dana kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, su veya süt ve galeta unu veya ekmek kırıntısını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

  2. Karışımı buzdolabında yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında köfte karışımı daha lezzetli hale gelecektir.

  3. Dinlenen köfte karışımından elinizle küçük hamburger köfteleri şekillendirin.

  4. Bir tavada veya ızgarada köfteleri pişirin. Her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.

  5. Sos için, tereyağını bir tavada eritin. Domates salçası, biber salçası, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu karıştırarak kaynamaya bırakın ve ardından ocaktan alın.

  6. Pişirdiğiniz hamburger köftelerini sıcak sosun içine ekleyin ve köfteleri sosla bulayın.

  7. Islak hamburger ekmeğini alın ve içine soslu köfteyi yerleştirin. İsteğe bağlı olarak turşu dilimleri, ketçap ve mayonez ekleyin.

  8. Ekmeği kapatın ve servis yapın.