Emekli bir asker, içinde bulundukları durumu şu sözlerle anlattı:

"Emekli olalı 13 yıl oldu ama hala çalışıyorum. Ne zamana kadar? Mezarda emekli oluncaya kadar. Hayat pahalılığına yetişemiyorum, alım gücüm kalmadı. Pazarda sadece fiyatlara bakabiliyorum. Sanki bizlere 'Emekliler ölsün' diyorlar. Ölelim mi? Ancak tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler utansın."

Başka bir emekli ise maaşında yapılan kesintilere dikkat çekerek, hakkının gasp edildiğini dile getirdi:

"Ben yüzde 75 üzerinden emekli oldum ama şu an yüzde 32 maaş alıyorum. Hakkımı gasp edenlere hakkımı helal etmiyorum. Türkiye tarihinde böyle bir şey görmedim."

"5 Liralık Ürün Bugün 55 Lira"

Enflasyonun etkilerini hissettiklerini belirten bir başka vatandaş, temel ihtiyaç maddelerindeki artışı şu sözlerle özetledi:
"Geçen sene 5 liraya aldığımız ürün bugün 55 lira oldu. İki yıl önce 150 liraya market arabası doluyordu, şimdi 2-3 bin liradan aşağı dolmuyor. Kahvaltılık reyonlarının önünde müşteri yok. İnsanlar evladını bile unuttu, herkes geçim derdinde."

"Bu Maaşla Geçinmek Mümkün Değil"

Pazardaki emekliler, yaşam mücadelesi verdiklerini ve aldıkları maaşla ayakta kalmalarının neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti. Bir emekli, duygularını şu şekilde dile getirdi:
"Sadece fiyatlara bakıp geçiyoruz. Emekli maaşıyla geçinmek mümkün değil. Hayat mücadelesi veriyoruz, direnmeye çalışıyoruz ama gücümüz tükeniyor."

"Kiralar 20 Bin Lira, Nasıl Geçinelim?"

Dar gelirli vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen bir emekli, kira fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek şunları söyledi:
"Kiraların en kötüsü olmuş 15-20 bin lira. Bu maaşla geçinmek mümkün mü? Zenginler için fark etmez ama bizler için çok zor. Çocuk okutuyoruz, onları geçindirmek neredeyse imkansız hale geldi."

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon, özellikle emekli ve dar gelirli vatandaşların ekonomik anlamda nefes almasını zorlaştırırken, bu durumun kısa vadede çözülüp çözülemeyeceği ise belirsizliğini koruyor.