Hatay'ın Defne İlçesinde Sevgi Parkı'nda bulunan depremzedelerin çadırlarını saat 18'e kadar boşaltmaları istendi.
Konuyla ilgili Toplumsal'a bilgi veren Defneli bir depremzede, "23. gün sonra devlet geldi. Ancak dayanışma noktaları ile depremzedenin kaldığı çadırların acilen tahliyesini istemek için" dedi.

İHTİYACIMIZ VARKEN NEREDEYDİNİZ?
Tahliyesi istenen Sevgi Parkı'nda çadırlarda barınan depremzedeler Vali Yardımcısına eşlik eden polislerin agresif ve kaba tavrını belirterek,  "Biz enkaz altındayken, size ihtiyaç duyarken neredeydiniz? Bize bu insanlar yardım ediyor, gönderiyorsunuz. Ve siz devletseniz bize şiddet ve zor kullanmaya hakkınız yok. Gidin buradan" nidaları ile tepki verdiler.
Vali Yardımcısının “Terörle Mücadele” polisi ve AFAD görevlilerinden oluşan grubu, Sevgi Parkı’nda aralarında Halkevleri Dayanışma ve Koordinasyon Merkezi’nin de bulunduğu gönüllü yardım noktalarının ve çevredeki depremzedenin kaldığı çadırların bugün ve çok hızlı olarak tahliye edilmesini isteyince  tartışma çıkmıştı.

GÖSTERİLEN YENİ YERDE ALTYAPI YOK!
Sevgi Parkı’nı tahliye etmek isteyen Hatay Valiliği’nin depremzedelere gösterdiği yerde altyapı ve tuvalet bulunmuyor.

Sevgi Parkı'nı tahliye edeceğini kaydeden Hatay Valiliği'nin depremzede halka taşınması için gösterdiği yer birçok açıdan asılnda hazır değil. Bölgede kurulu 60 çadır bulunuyor. Altyapı çalışmaları yok. Elektrik hattı yeni çekilirken, su ve tuvalet bulunmuyor. Depremzedenin duş alabileceği bir alanda yok.