Trabzonspor ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in dördüncü haftasında 0-0 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar Mertens, Kerem ve Gomis'le girdiği pozisyonlardan yararlanamazken Trabzonspor ise Djaniny ve Trezeguet ile skoru değiştirme fırsatlarını kullanamadı.
Bordo-mavililerde Uğurcan Çakır'ın sakatlığı sonrasında ilk kez forma giyen genç file bekçisi Muhammet Taha Tepe kurtarışlarıyla dikkat çekerken sarı-kırmızılılarda sakatlanan Lucas Torreira oyuna devam edemedi.
4. dakikada kornerde yaşanan karambolün ardından Seferovic ceza alanında şutunu çekti ancak etkisiz bir vuruş oldu ve kaleci Muhammet Taha Tepe topun sahibi oldu.
8. dakikada sağ kanatta topla buluşan Boey'in ortasına arka direkte Mertens dokunmak isterken yerde kaldı, hakem Ali Palabıyık devam kararı verdi.
10. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı. Sol kanatta Boey'den sıyrılan Trezeguet çaprazdan vuruşunu yaptı, top savunmadan sekti ve direğin yanından kornere gitti.
FIRTINA DİREĞE TAKILDI
12. dakikada Trabzonspor yine gole yaklaştı! Trezeguet'in sol kanattan arka direğe yaptığı ortayı Cornelius indirdi, Djaniny direk dibinde dokundu ancak top direğe de çarparak auta gitti.
TAHA, MERTENS'E İZİN VERMEDİ
30. dakikada Galatasaray çok etkili geldi! Hızlı hücumda Yunus'un pasıyla topla buluşan Mertens kaleciyle karşı karşıya kaldı ve vuruşunu yaptı ancak kaleci Muhammet, Belçikalı oyuncunun şutunu kurtardı.
35. dakikada Torreira, savunma arkasına hareketlenen Mertens'e uzun mesafeli bir pas denedi, yine kaleci Muhammet erken çıkıp topu kontrol etti.
Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle noktalandı.
Trabzonspor'da ikinci yarı öncesi Jean-Philippe Gbamin ve Jean Kouassi oyuna girerken, Manolis Siopis ve Djaniny oyundan alındı.
48. dakikada Jean-Philippe Gbamin'in pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Kouassi şutunu çekti, savunmadan seken topu Muslera kontrol etti.
62. dakikada gelişen Galatasaray hızlı atağında orta alanda şık bir hareketle rakibinden sıyrılan Mertens, Eren ile girdiği mücadelede yerde kaldı, karar faul. Eren Elmalı sarı kart gördü.
TORREIRA SAKATLANDI
73. dakikada sakatlanan Lucas Torreira oyuna devam edemedi ve yerini Berkan Kutlu'ya bıraktı.
MUSLERA'DAN GEÇİT YOK
77. dakikada Trabzonspor gole yaklaştı: hızlı hücumda sol kanattan topu içeri süren Trezeguet sert vurdu, Muslera iki hamlede topu kontrol etti.
78. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Savunmanın hatasında Mertens'in tek topuyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gomis'in vuruşu yandan auta gitti.
85. dakikada Muhammet Taha Tepe bu kez de Kerem Aktürkoğlu'na karşı karşıya pozisyonda izin vermedi.
İki takım da haftayı 7 puanla kapattı. Trabzonspor gelecek hafta Ümraniyespor'a konuk olacak. Galatasaray ise Gaziantep FK'yı ağırlayacak.