Dün akşam i Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden 3 dakika sonra Hatay, Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

AFAD,  depremlerde 6 yurttaşımızın hayattını kaybettiğini açıkladı.  18’i ağır olmak üzere 294 yurttaş sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi alındı.

Deprem Adana'da hissedildi. Fatih Terim, İtalyan haber sitesi Notizie'ye yaşanan depremle alakalı açıklama yaptı.

Terim  "Maalesef hayat böyle. Depremde hayatını kaybedenlerin hepsine üzüldüm. Bu akşam iki sarsıntı daha oldu.'Ben iyiyim. Neyse ki Adana'daki kız kardeşim de iyi. Depremden sonra aradım. Az önce telefonda konuştum, bu beni rahatlattı. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Burada deprem hissedilmedi, ancak önümüzdeki birkaç saati telefonda geçireceğim"  dedi.