İşte süt dilimi yapımı için adım adım bir tarif:
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
- Hindistancevizi rendesi veya dövülmüş fındık (üzeri için)
Yapılış:
-
Bir tencereye 1 litre sütü alın ve orta ateşte ısıtın. Süt kaynamadan önce altını kısarak ılık halde tutun.
-
Isınan sütün içine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Şekeri sütün içinde karıştırarak eritin.
-
Başka bir kapta 1 çay bardağı irmiği ve 1 çay bardağı nişastayı karıştırın.
-
Toz karışımı yavaşça sütün içine ekleyin. Sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
-
Karışımı orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında altını kısarak tereyağını ve isteğe bağlı olarak vanilini ekleyin. Karışım pürüzsüz ve koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.
-
Karışımı, yağlı kağıt serili bir kaba dökün. Üzerini düzeltmek için spatula veya kaşıkla hafifçe bastırarak düz bir yüzey elde edin.
-
Dilimlenmiş süt tatlısının üzerini hindistancevizi rendesi veya dövülmüş fındıkla süsleyin.
-
Tatlıyı oda sıcaklığında biraz soğutun, ardından buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Daha iyi sonuçlar için bir gece buzdolabında bekletmek de tercih edilebilir.
-
Tatlı iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.