İşte sandviç ekmeği yapmanız için basit bir tarif:
Malzemeler:
- 500 gram ekmek unu (ekmeklik un)
- 10 gram tuz
- 7 gram kuru maya
- 300 ml ılık su
- 15 ml zeytinyağı (isteğe bağlı)
- 10 gram şeker (isteğe bağlı)
Yapılışı:
-
İlk adım olarak, mayayı uyandırmak için ılık suyu bir kaba dökün. Şeker ekleyebilirsiniz, ancak bu isteğe bağlıdır. Mayanın köpürmesini bekleyin. Bu, mayanın canlı olduğunu gösterir.
-
Unu büyük bir kaseye eleyin ve tuz ekleyin. Tuz ve maya doğrudan temas etmemelidir, bu nedenle bu adım önemlidir.
-
Unun ortasını açın ve mayalı suyu bu çukura dökün. Ayrıca zeytinyağı eklemeyi tercih ediyorsanız şimdi ekleyin.
-
Malzemeleri bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırarak yoğurun. Karışımı bir top haline getirin ve buzdolabı poşeti veya streç filmle sararak kabın üzerini örtün.
-
Hamuru 1-1.5 saat boyunca oda sıcaklığında dinlendirin veya iki kat büyüyene kadar kabarmasını bekleyin.
-
İlk kabarma işlemi tamamlandığında, hamuru dikkatlice bir unlanmış tezgaha alın.
-
Hamuru hafifçe yoğurun ve istediğiniz sandviç ekmeği şeklini vermek için bir fırın tepsisine yerleştirin. Yuvarlak veya oval şekil tercih edebilirsiniz.
-
Ekmeği tepsiye koyduktan sonra, üstünü örtün ve tekrar yaklaşık 30 dakika kadar kabarmasını bekleyin.
-
Bu sırada fırını 220 dereceye (200 derece fanlı fırın) ısıtın.
-
Kabaran ekmeği ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 25-30 dakika veya üstü güzelce kızarana kadar pişirin.