Toplumsal

Salsa sosu tarifi... Salsa sosu nasıl yapılır?

Bu salsa sosu, çeşitli yemeklerin yanında veya atıştırmalıklarla tüketmek için harika bir seçenektir.

İşte lezzetli bir salsa sosu tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı taze limon suyu
  • 1/4 su bardağı taze kişniş yaprakları (isteğe bağlı)
  • 1-2 adet yeşil biber (acı veya tatlı, tercihinize bağlı)
  • 1 çay bardağı mısır taneleri (konserve veya taze)
  • 1 çay bardağı doğranmış taze jalapeno biberi (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı, damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Yapılışı:

  1. Domatesleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkararak küçük küp şeklinde doğrayın. Bir kaseye alın.

  2. Soğanı soyup küçük küp şeklinde doğrayın ve domateslerin üzerine ekleyin.

  3. Sarımsakları ince ince doğrayın veya rendeleyin. Domates ve soğanın bulunduğu kaba ekleyin.

  4. Yeşil biberleri yıkayıp doğrayın. Acı biber kullanacaksanız çekirdeklerini çıkararak doğrayın. Kaseye ekleyin.

  5. Eğer taze kişniş kullanacaksanız yapraklarını ince ince doğrayıp kaseye ekleyin.

  6. Mısır tanelerini ve dilerseniz jalapeno biberini de kaseye ilave edin.

  7. Tüm malzemeleri karıştırın ve üzerine taze limon suyunu sıkın.

  8. Tuz ve karabiber ekleyerek damak zevkinize göre tatlandırın.

  9. Sosunuzu biraz dinlendirerek buzdolabında en az yarım saat bekletin. Bu süre içinde tatlar daha iyi harmanlanacak ve salsa sosunuzun lezzeti artacaktır.

  10. Sosunuzu mısır cipsi, tortilla, nacho veya farklı atıştırmalıklarla servis edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }