Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
- 3 adet taze haşlanmış yumurta
- 1/4 su bardağı doğranmış kornişon turşu
- Yarım su bardağı taze taze soğan (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı mayonez
- 2 yemek kaşığı doğal yoğurt
- 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber (zeytinyağı isteğe bağlı)
- Taze maydanoz veya dereotu (süsleme için)
Yapılışı:
- Patatesleri yıkayıp soyun ve küp küp kesin. Havuçları rendeleyin.
- Bir tencerede su kaynatın ve içine patatesleri ve rendelenmiş havuçları ekleyin. Tuz ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanmış patates ve havuçları süzüp soğuması için bir kenara alın.
- Haşlanmış yumurtaları soyup doğrayın.
- Büyük bir karıştırma kabında, mayonezi, yoğurdu ve Dijon hardalını bir araya getirerek homojen bir sos elde edin.
- Haşlanmış patatesleri ve havuçları hazırladığınız sostan ekleyin. Üzerine haşlanmış yumurtaları, kornişon turşuyu ve doğranmış taze soğanı ekleyin.
- Malzemeleri nazikçe karıştırarak sosun her yere yayılmasını sağlayın.
- Damak tadınıza göre tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. İsterseniz biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz.