. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz papara ekmeğinin tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram tam buğday unu
- 300 ml ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Arzu ederseniz susam veya çörek otu
Yapılış:
- Bir karıştırma kabına ılık suyu dökün, içine toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Ardından mayayı da ekleyip karıştırın ve mayanın kabarmasını bekleyin.
- Mayalanan karışıma sızma zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Sonra yavaşça tam buğday ununu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun iki katına çıkması gerekiyor.
- Mayalanan hamuru hafifçe un serpilmiş bir tezgahta tekrar yoğurun ve şekil verin. Yuvarlak bir ekmek şekli veya istediğiniz formu verebilirsiniz.
- Hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Üzerini bir örtü ile örterek tekrar yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 200°C (390°F) fırında, ekmeğiniz altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan ekmeği bir tel üzerinde soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.