. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz papara ekmeğinin tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram tam buğday unu
  • 300 ml ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Arzu ederseniz susam veya çörek otu

Yapılış:

  1. Bir karıştırma kabına ılık suyu dökün, içine toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Ardından mayayı da ekleyip karıştırın ve mayanın kabarmasını bekleyin.
  2. Mayalanan karışıma sızma zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Sonra yavaşça tam buğday ununu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun iki katına çıkması gerekiyor.
  4. Mayalanan hamuru hafifçe un serpilmiş bir tezgahta tekrar yoğurun ve şekil verin. Yuvarlak bir ekmek şekli veya istediğiniz formu verebilirsiniz.
  5. Hamuru yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Üzerini bir örtü ile örterek tekrar yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200°C (390°F) fırında, ekmeğiniz altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan ekmeği bir tel üzerinde soğumaya bırakın. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.