Toplumsal Dünya

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Polonya’lı kaynakların iddiasına göre, Rusya’ya ait iki füze, Polonya-Ukrayna sınırındaki Przewodow köyündeki bir çiftliğe düştü. Söz konusu olayda iki kişinin öldüğü aktarıldı.

Olay yerine gelen Poviat İtfaiyesi sözcüsü Marcin Lebiedowicz, iki kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. İtfaiye sözcüsü, daha önce de Przewodow’da bazı patlamalar olduğunu ifade etti.

Bununla birlikte olayın kesin nedenini belirlemek için itfaiye ve polis ekipleri ortak bir çalışma başlattı.

Polonya Tomaszów Lubelski Askeri Havalimanı'nda ise hareketlilik olduğu iddia ediliyor.

'ACİL' TOPLANTIYA ÇAĞIRDI
Hükümet sözcüsü Piotr Müller, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı." ifadesini kullandı.

Müller, toplantının detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya'nın bugün ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.