Toplumsal

Miso nedir... Miso tarifi

Miso, geleneksel Japon mutfağına ait bir fermente gıda ürünüdür.

Genellikle soya fasulyesi, arpa, pirinç veya buğdayın fermantasyonuyla üretilir ve oldukça yoğun bir tat ve aromaya sahiptir. Miso, yemeklere lezzet katmak, çorba yapmak veya soslar için kullanmak gibi birçok farklı şekilde kullanılır. İşte temel bir miso çorbası tarifi:

Malzemeler:

  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı miso (tercihinize göre beyaz veya kırmızı miso kullanabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı tofu (küp şeklinde doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı wakame deniz yosunu (isteğe bağlı, küçük parçalara kesilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı bonito (katsuobushi) - kurutulmuş ve rendelenmiş ton balığı (isteğe bağlı, vegan bir versiyon yapmak isterseniz kullanmayın)
  • 1 tatlı kaşığı mirin (isteğe bağlı, tatlı pirinç şarabı)
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu (isteğe bağlı, lezzeti artırmak için)
  • Taze veya kurutulmuş deniz yosunu veya nori yaprakları (isteğe bağlı, süslemek için)

Yapılışı:

  1. Bir tencereye suyu ekleyin ve kaynatın.

  2. Kaynar suyu ocaktan alın ve bir kaseye dökün.

  3. Miso pastasını bir kaseye alın ve biraz kaynar su ile inceltin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.

  4. İncelen miso karışımını kaynar suya geri ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.

  5. Kaynamaya başlayan çorbaya tofu ve wakame deniz yosununu ekleyin. Vegan bir versiyon yapacaksanız bonito (katsuobushi) kullanmayın.

  6. Çorbayı birkaç dakika daha kaynatın, sonra ocaktan alın.

  7. İsteğe bağlı olarak mirin ve soya sosu ekleyin ve karıştırın.

  8. Çorbayı servis kâselerine dökün ve üzerine ince doğranmış taze soğan ekleyin. İsterseniz taze veya kurutulmuş deniz yosunu veya nori yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }