Evde Mısır ekmeği yapımı:
Ev Yapımı Mısır Ekmeği Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
-
Bir karıştırma kabında, mısır unu, un, tuz, şeker ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
-
Ayrı bir kapta sütü, yoğurdu ve sıvı yağı güzelce çırpın.
-
Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyin. Başlangıçta bir tahta kaşıkla karıştırın, ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-
Hamuru bir örtü ile örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
-
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve her parçayı avuç içinde yuvarlayarak şekillendirin. Ardından hamurları hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile açın. İnce veya kalın olmasını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
-
Tavada veya ızgarada, her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar pişirin. Eğer tavada yapıyorsanız, az miktarda yağ kullanabilirsiniz.
-
Pişen Mısır ekmeğini sıcak sıcak servis edebilirsiniz.