Evde Mısır ekmeği yapımı:

Ev Yapımı Mısır Ekmeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Bir karıştırma kabında, mısır unu, un, tuz, şeker ve kabartma tozunu iyice karıştırın.

  2. Ayrı bir kapta sütü, yoğurdu ve sıvı yağı güzelce çırpın.

  3. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyin. Başlangıçta bir tahta kaşıkla karıştırın, ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  4. Hamuru bir örtü ile örtüp 15-20 dakika dinlendirin.

  5. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve her parçayı avuç içinde yuvarlayarak şekillendirin. Ardından hamurları hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile açın. İnce veya kalın olmasını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

  6. Tavada veya ızgarada, her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar pişirin. Eğer tavada yapıyorsanız, az miktarda yağ kullanabilirsiniz.

  7. Pişen Mısır ekmeğini sıcak sıcak servis edebilirsiniz.