Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan atölyede, Aşçı-Usta Öğretici Durdu Gürbüz liderliğinde yemek yapmayı öğrenen bireyler, aynı zamanda masa düzeni hazırlama, misafir ağırlama ve sofra kurallarını da öğreniyor. Atölyeye katılanlar, pişirdikleri yemekleri özenle kurdukları sofralarda hep birlikte tüketirken sosyal bağlarını güçlendiriyor.
40 Özel Birey Haftalık Eğitim Alıyor
Atölye, günde iki grup halinde düzenleniyor ve her birey haftada bir kez eğitim alma imkanı buluyor. Sabah ve öğleden sonra düzenlenen seanslarla haftada toplam 40’a yakın özel gereksinimli birey atölyeden faydalanıyor. Gürbüz, çocukların öğrenme sürecini türkü ve şarkılarla eğlenceli hale getirerek onların mutfağa olan ilgisini artırıyor.
Velilerden Tam Not
Katılımcıların velileri, atölyenin çocukları üzerindeki olumlu etkilerinden övgüyle bahsediyor. Cansu Coşkun’un annesi Nurşen Coşkun, "Cansu’nun öz güveni arttı ve el becerileri gelişti. Evde yemek menülerini artık kendisi planlıyor. Atölyeye gitmediği zamanlarda arkadaşlarını özlüyor. Büyükşehir Belediyemize böyle bir imkan sundukları için teşekkür ederiz" dedi.
Görme Engelli Semanur Emren Korkularını Yendi
Atölyeye katılan 19 yaşındaki görme engelli Semanur Emren, mutfakta bıçak ve ocak kullanma korkusunu yendiğini ifade ederek, "Durdu Hocam sayesinde bu korkumu aştım. Öğrendiklerimi defterime yazıp evde tekrar yapıyorum. Annem ve babam bu duruma çok seviniyor" şeklinde konuştu.
“Burada Çok Mutluyum”
Atölyeye yeni katılan Büşra Güneş de "Yemek yapmayı burada öğrendim ve çok mutluyum. Sevgili hocama ve bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim" diyerek duygularını dile getirdi.