İşte temel krep tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı olarak vanilya özü veya şeker (tatlı krepler için)
  • Tereyağı veya sıvı yağ (krep tavasını yağlamak için)

Yapılışı:

  1. Bir karıştırma kabında un ve tuzu bir araya getirin.

  2. Başka bir kapta yumurtaları kırın ve çırpın.

  3. Yumurtaların üzerine sütü, suyu ve sıvı yağı ekleyin. Eğer tatlı bir krep yapmak istiyorsanız vanilya özü veya şeker de ekleyebilirsiniz.

  4. Islak malzemeleri kuru malzemelerle karıştırın ve pürüzsüz bir krep hamuru elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurunuz çok katıysa, biraz daha su ekleyebilirsiniz.

  5. Krep tavasını orta ateşte ısıtın ve biraz yağ ekleyin. Tavanın tabanını kaplayacak kadar hamuru dökün ve tavayı döndürerek hamurun yayılmasını sağlayın.

  6. Krep alt tarafı altın rengi olana kadar pişirin (genellikle yaklaşık 1-2 dakika).

  7. Kepinizi spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da altın rengine gelene kadar pişirin.

  8. Pişen krepleri bir tabağa alın ve kalan hamuru aynı şekilde pişirin. Her krep arasına biraz tereyağı sürerek yapışmasını önleyebilirsiniz.