İşte temel krep tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı olarak vanilya özü veya şeker (tatlı krepler için)
- Tereyağı veya sıvı yağ (krep tavasını yağlamak için)
Yapılışı:
-
Bir karıştırma kabında un ve tuzu bir araya getirin.
-
Başka bir kapta yumurtaları kırın ve çırpın.
-
Yumurtaların üzerine sütü, suyu ve sıvı yağı ekleyin. Eğer tatlı bir krep yapmak istiyorsanız vanilya özü veya şeker de ekleyebilirsiniz.
-
Islak malzemeleri kuru malzemelerle karıştırın ve pürüzsüz bir krep hamuru elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurunuz çok katıysa, biraz daha su ekleyebilirsiniz.
-
Krep tavasını orta ateşte ısıtın ve biraz yağ ekleyin. Tavanın tabanını kaplayacak kadar hamuru dökün ve tavayı döndürerek hamurun yayılmasını sağlayın.
-
Krep alt tarafı altın rengi olana kadar pişirin (genellikle yaklaşık 1-2 dakika).
-
Kepinizi spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da altın rengine gelene kadar pişirin.
-
Pişen krepleri bir tabağa alın ve kalan hamuru aynı şekilde pişirin. Her krep arasına biraz tereyağı sürerek yapışmasını önleyebilirsiniz.