Kış aylarında yenmesi gereken yiyecekler ve faydaları şunlardır;

  1. Kivi: C vitamini yüksek oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
  2. Kuzu eti: B12 vitamini ve demir içerir, enerji seviyelerini arttırır.
  3. Turp: A vitamini, C vitamini ve antioksidan içerir, güçlü bir anti-enflamatuar etkiye sahiptir.
  4. Lahana: Kalsiyum ve folat içerir, kemik sağlığını korur.
  5. Soğan: C vitamini ve antioksidan içerir, kan şekerini dengeler.
  6. Lahana: Kalsiyum ve folat içerir, kemik sağlığını korur.
  7. Havuç: A vitamini yüksek oranı ile görme sağlığını korur.
  8. Yulaf ezmesi: Magnezyum, potasyum ve lif içerir, kabızlığı önler.
  9. Kırmızı biber: C vitamini yüksek oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
  10. Kekik: Anti-enflamatuar etkiye sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir.