Kış aylarında yenmesi gereken yiyecekler ve faydaları şunlardır;
- Kivi: C vitamini yüksek oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kuzu eti: B12 vitamini ve demir içerir, enerji seviyelerini arttırır.
- Turp: A vitamini, C vitamini ve antioksidan içerir, güçlü bir anti-enflamatuar etkiye sahiptir.
- Lahana: Kalsiyum ve folat içerir, kemik sağlığını korur.
- Soğan: C vitamini ve antioksidan içerir, kan şekerini dengeler.
- Lahana: Kalsiyum ve folat içerir, kemik sağlığını korur.
- Havuç: A vitamini yüksek oranı ile görme sağlığını korur.
- Yulaf ezmesi: Magnezyum, potasyum ve lif içerir, kabızlığı önler.
- Kırmızı biber: C vitamini yüksek oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kekik: Anti-enflamatuar etkiye sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir.