10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye ekonomisini de vurdu.
Faaliyet alanı deprem bölgesinde kalan ya da üretim tesisi olan firmalar hasar tespitini tamamlamak için yoğun çaba gösteriyor. Deprem bölgesinde bulunan ve hisseleri deprem sonrası işleme kapatılan şirketler; hasar tespitinin tamamlanıp üretimin devreye alınmasından sonra açılmasını talep ediyor.
Depremle birlikte pek çok şirket acil durum ilan edip yıkılan kentlerdeki şube ve tesislerinde hasar tespitini tamamlamak üzere hummalı bir çalışma yürütüyorlar.
HASAR DA YOK, ÜRETİM DE!
Deprem bölgesinde üretim tesisi bulunan birçok şirkette önemli bir hasar olmamasına karşın üretim durmuş. Üretimin durma nedeni, tesis değil, çalışanların ve çalışanların yakınlarının enkaz altında kalması. Birçok şirket, Türkiye’nin depreminde çalışanlarının yanında olmak üzere üretim faaliyetlerini başlatmadı. Borsada hisse senetleri işlem gören şirketlerin yöneticileri, bu zor günlerde borsanın arka planda kaldığını, üretim tesislerinde hasar tespitinin tamamlanması için uğraştıklarını ve borsada işlemlerin açılmasının bir süre daha ertelenmesini istiyorlar.
DEPREM BÖLGESİ BORSA ŞİRKETLERİ
Sasa Polyester Sanayi,
- Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri,
- Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret,
- Sanko Pazarlama İthalat İhracat,
- Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri,
- İskenderun Demir ve Çelik,
- Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi,
- Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret