Yerel

Harmantepeliler kreş ve anaokulu talep ediyor

İstanbul Kağıthane'nin Harmantepe Mahallesi'nde, 2014 yılında Tınaztepe İlkokulu'nun yıkılmasının ardından uzun süredir atıl durumda bırakılan arazi, mahalle sakinlerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi.

Yıkılan binanın yerine yapılması planlanan kreş ve anaokulu, bir türlü hayata geçirilemezken, mahalleli bu konuda harekete geçti. Toplanan 1500'ün üzerinde imza, Kağıthane Belediyesi'ne teslim edilerek, halkın talebi bir kez daha dile getirildi.

Kreş ve anaokulu yapılması için Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM) desteğiyle başlatılan kampanya, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü. Mahallelinin, atıl arazinin çocuklara yönelik eğitim alanlarına dönüştürülmesini istemeleri, bölgede yaşayanların artan eğitim ihtiyacını vurguluyor. Kampanya sayesinde, arazinin uyuşturucu ticareti için kullanıldığının gündeme gelmesiyle birlikte, bölgeye polis devriyelerinin yerleştirildiği gözlemlendi.

Mahalleli, Kağıthane Belediyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasında kreş taleplerini yineledi. Açıklamada, emekçi anneler, İstanbul gibi büyük bir şehirde çalışırken çocuklarına nasıl bakacaklarını ve onları nasıl doğru şekilde yetiştireceklerini anlatan zorluklardan bahsettiler. "Çocuklar yaşıtlarıyla birlikte sosyalleşmeli, eğitilmeli ve gelişmelidir. Çocuklarımız evde mi kalmalı yoksa kamu kaynakları, onların sağlıklı gelişimi için mi kullanılmalı?" diyerek, kreşlerin sadece çalışan annelerin değil, tüm toplumun sorunu olduğuna dikkat çektiler.

Bir Kağıthane sakini, artan vergilere rağmen kamu hizmetlerinin kısıldığını ve kaynakların patronlara aktarıldığını belirterek, "Halkın parası halk için kullanılmalı" dedi. Mahallelinin ortak talebi, çocukların güvenli ve kaliteli bir eğitim alması için gerekli kaynakların, halkın çıkarına kullanılmasının sağlanması.

THTM üyesi tiyatro sanatçısı Ali Gezer de, açıklamasında, AKP'nin 22 yıllık iktidarı boyunca eğitimi piyasalaştırdığını ve emekçileri özel okul ve kreşlere mahkum ettiğini belirtti. Gezer, devletin ve belediyenin kaynaklarını emekçi halkın faydasına kullanması gerektiğini vurguladı.

Kağıthane Belediyesi'nin "kaynak yok" açıklamalarına karşı çıkan Gezer, belediyenin ihale ve borçlanma konularında büyük miktarlarda para harcadığını belirterek, bu paranın kreş gibi kamu hizmetleri için kullanılmadığını dile getirdi. "İhalelere para bulunuyor, emekçilere gelince ‘bütçe yok’ yanıtını alıyoruz" dedi.

THTM'nin başlattığı kampanyaya, 1500'ün üzerinde imza toplandı ve bu imzalarla birlikte mahalleli, Kağıthane Belediyesi'ne başvurularını yaptı. Gezer, "Emekçilerin seçtiği belediyeler, emekçilerin taleplerine çözüm üretmek için vardır. Bizler, devletin kaynaklarının patronların değil, emekçi halkın çıkarı için kullanılacağı günü bekliyoruz" diyerek mücadelelerinin süreceğini belirtti.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }